Forbrænd kropsfedt med Reduxin - prøv gratis
De bedste lasagne opskrifter
Lasagne

Lakselasagne

Her er den lækre opskrift på lakse lasagne, som vi alle elsker. Lasagne med laks og spinat smager helt fantastisk.. Tre geniale ting går her op i en højere enhed: Lasagne, laks og spinat ! Et sikkert hit hos de voksne, og du får børnene til at spise fisk og spinat som var det en leg. En utrolig nem opskrift på lakse lasagne, og så smager den rigtig godt. Når du spiser lasagne med fisk får du også de vigtige omega 3 fedt-syrer som er gode for hjertet.

Til ca. 4 personer

Ingredienser:

  • Lasagneplader
  • 500 g. laks (nemmest hvis det er skåret i helt tynde skiver)
  • 500 g. frosset spinat
  • ½ liter fløde 18%
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 150g gratineringsost
  • Basilikum(frisk eller tørret)
  • Saften fra 1 presset citron
  • Evt lidt revet muskatnød
  • Evt lidt frisk dild

Bring en gryde med vand i kog, og kog lasagnepladerne. Når de er ved at være kogte, men stadig ikke helt færdige skal du hælde koldt vand over dem, tørre dem og derefter sættes til side. Friske lasagneplader kan også bruges her, så undgår du at koge pladerne først.

Hak løgene og pres hvidløgene, og kom det i en gryde sammen med den frosne spinat og ca ½ dl vand. Lad det simre til spinaten er tøet op. Tilsæt fløden under omrøring, og sørg for at den er på svag varme. Tilsæt citronsaften, salt, peber og muskatnød, mens du stadig rører rundt. Tilsæt også din friske eller tørede basilikum. En tommelfingerregel er at det skal bruges dobbelt så meget frisk krydderi, end hvis det er den tørrede slags du bruger.

Fordel det hele i et ildfast fad i denne rækkefølge: Lasagneplader, spinatstuvning, laks , osv. Slut af med et lag spinat stuvning på toppen.

Bag lasagnen på en plade midt i ovnen på ca. 180 grader. Efter 10 minutter tages lasagnen ud og der kommes ost på toppen. Put lasagnen tilbage i ovnen i endnu 20 minutter, eller til osten bliver gylden. Tag derefter lasagnen ud af ovnen og lad den hvile tildækket, evt med sølvpapir, i ca. 10 minutter.

Pynt med dild på toppen og serveres sammen med en lækker salat.

-God appetit !

27 comments

1 Jennifer { 09.30.09 at 13:18 }

Jeg har lavet den 2 gange nu, og det bliver ikke de sidste gange. Det er en rigtig lækker opskrift, og den bedste af slagsen, af dem dem jeg har smagt!
Den kan absolut anbefales. -Og så er den jo nem, alle kan lave den!

2 Sine { 10.19.09 at 11:23 }

mums -den er rigtig god :)

3 Louise { 11.30.09 at 18:17 }

Hvor mange lasagneplader skal der ca. bruges?

4 mathilde { 12.16.09 at 18:53 }

Er det fersk eller røget laks i bruger her ?? Den lyder supergod – mums

5 Trine { 01.03.10 at 18:10 }

Super lækker! Men jeg vil helt klart anbefale at bruge friske lasagneplader, da det andet blot er til besvær og store chancer for at de koger sammen til en klump, hvis ikk man overvåger det.

6 Maja { 02.03.10 at 21:08 }

Jeg har lige lavet den, og den smager rigtig godt, men jeg vil foreslå at bruge mere spinat, hvis man laver til fire personer, for der var lidt for meget pasta i forhold til fyld.

7 Henrik { 02.16.10 at 17:27 }

Absolut friske lasagneplader, det andet er alt for besværligt. Jeg køber frossen laks i netto ( de firkantede klodser ) og skær dem, fra siden, i tynde skiver, mens de er frosne. Så tør de hurtigt op…Derefter kan man fordele dem i lagene på lasagnen…super nemt og billigt…..og godt!!

8 Jens { 02.23.10 at 17:36 }

Nammenam.. Hold da helt op hvor smager det lækkert!!
Fik sku min ven der ikke kan lide Fisk & Spinat til at smage..
Ham og Jeg spiste et helt Fad :-) Super

Ps: Spis noget friskBagt brød til :-) Hej hej og tak :-)

9 line { 02.23.10 at 22:03 }

super lækker opskrift, har lige haft meget begejstrede gæster, både børn og voksne.

10 Michael { 04.03.10 at 15:54 }

Jeg har faktisk lige smidt den i ovnen, og venter spændt på at den bliver færdig.

Dog tilsatte jeg hytteost i stedet for fløde. så må vi jo se hvordan det hænger sammen. Jeg havde dog mange problemer med at skille lagsagnepladerne fra hinanden efter jeg havde kogt dem lidt, så næste gang får den bare lidt mere vand og lidt længere i ovnen, så man ikke skal koge pladerne først :)

11 Malle { 08.02.10 at 19:24 }

Min genbo og jeg er bare helt lykkelige over den dejlige lasagne. Tror dog jeg prøver med røget laks næste gang..synes den var en lille bitte smule fad i smagen..måske bare for lidt salt og pepper men alligevel.. :)

12 Lotte { 08.12.10 at 16:00 }

Det er en rigtig dejlig lasagne. Opskriften er rigtig nem og nu har jeg brugt denne opskrift for 3. gang. Laks kan evt. erstattes af kyllingfilet. Bon appetit! :-D

13 Benthe { 08.24.10 at 10:52 }

Jeg serverede den i går aftes for nogle piger, de syntes den var virkelig lækker. Og den var bare så nem at lave.
Jeg syntes måske ikke der skal så meget vand ved spinaten, stuvningen bliver lidt tynd.

14 Magnus og Beathe { 10.03.10 at 16:23 }

Hej venner.
Den smagte bare super mums! Det er helt sikkert første gang vi lavede den, men heller ikke sidste. Laks er bare en rigtg dejlig fisk. Mums!

15 Thomas { 11.08.10 at 17:03 }

Hej.
Har bare lige et par tilføjelser. Efter at have brugt idéerne fra denne opskrift et mindst 10 gange, kan jeg fortælle at det ikke er nødvendigt at udbløde lasagnepladerne og man behøver heller ikke tilsætte vand, når man smider den frosne spinat i gryden. Poserne med 125g mozeralla fungerer perfekt som gratineringsost. Ellers super opskift.

16 Stine { 02.08.11 at 18:54 }

Både super let og super lækker.. Har snart ikke tal på hvor mange gange jeg har lavet den.. Kan varmt anbefales!

17 Lise lotte { 03.23.11 at 17:11 }

Har den i ovnen lige nu. Har brugt fire friske finthakkede forårsløg i stedet for alm løg og så har jeg brugt halv fløde og halv mornay sauce. Spændende!!! Det dufter i al fald godt…….

18 Nanna { 04.10.11 at 09:49 }

Læste dette site og tænkte, den må jeg da prøve.
Glemte dog fløden og fik ros: Den her må du gerne lave igen (:
Og nu har jeg lavet den to gange uden fløde i spinaten og istedet lagt revet ost indimellem. Uhmm det er sundt og smagfuldt

19 Steen { 06.17.11 at 18:58 }

Hvorfor er det at spinat lige pludselig er begyndt at smage godt, for 30 år siden var der stort set ingen som kunne lide det.

20 Inger Lis { 06.28.11 at 13:20 }

Det er ganske enkel den bedste lakse lasagne jeg har prøvet, alle kan li’ den, selv mit datter som ikke bryder sig om fisk, og min søn som ikke bryder sig om spinat. Virkelig god!!!

21 Ingrid { 09.19.11 at 16:55 }

Jeg bruger frisk lasagne og creme fraiche 18% i stedet for fløde (idé fra Jamie Oliver. Gør det samme med traditionel lasagne med kødsauce). Godt med dild i saucen højner smagen.

22 Mai-Britt { 10.07.11 at 10:47 }

Dette er hermed min nye livret..
Brugte friske lasagne-plader, og så var min frosne spinat tøet op så meget af vandet var løbet ud i af posen, og jeg brugte også kun 3½dl fløde men det var SÅ lækkert.. Min søster og jeg delte stort set hele portionen så lækkert var det *SS*

23 karina { 12.19.11 at 11:50 }

Sorry det var min søn der synes at han var sjov :-(
Den kommer alligevel på menuen :-)

24 Maria { 06.16.12 at 17:12 }

Super skøn lasagne!
Jeg laver den ofte da den er nem at tilberede..
Jeg laver den med en pakke friske lasagneplader :)

25 Signe { 06.19.12 at 19:23 }

Jeg vil lave retten med glutenfri lasagne,spinat der er vendt i lidt majsmel eller soyamælk eller evt. en klat smør eller hvad der tåles . Dette kan alle tåle og det smager udmærket.Osten kan udelades.

26 Sulle { 08.10.12 at 20:52 }

En vellykket lasagne :) mummsss:)) selv min bror der ikke kan lide spinat elskede retten… Det er ikke sidste gang jeg laver det, og den er så nem:-)

27 Lykke { 08.30.12 at 15:41 }

Den skal prøves i aften :)

Det kunne være meget rart med et mål på hvor meget basilikum der skal i – tippet om at der skal dobbelt så meget frisk som tørret i er ikke så anvendeligt når man ikke ved det tørrede mål ;)

Leave a Comment